Саопштење

СРАМНА УРЕЂИВАЧКА ПОЛИТИКА НИН-А

Општински одбор Српске напредне странке Жабаљ најоштрије осуђује насловну страну новог броја НИН-а.
Значајно је истаћи да је насловна страна новог броја НИН-а, најцрњи и најсрамнији пример новинарства данас. Насловица која недвосмислено шаље поруку насиља, стављајући нишан пушке уперен на човека који се сваким даном бори за препород Србије је неразуман и сраман однос, не само према Александру Вучићу, већ и према нашој држави. Након ове поруке, која је и више него јасна, државни органи и све релевантне новинарске организације би требало оштро да реагују. Веома је важно, људски одговорно, да се ангажују сви интелектуално моћни и добронамерни, они који могу да утичу у заштити председника Србије, Александра Вучића, од овог новинарског вандализма који нараста. Да се јавност, на прави начин, упозна са терором и насртајима на част како ове државе тако и на њеног председника. Не смемо више да окрећемо главу на стално сретање са мржњом и друге нечасне и непримерене односе, као и поруке насиља које су постале константа данашњице.
Морамо одговорно и свесно да станемо на пут оваквом понашању људи који очигледно не бирају средства ни начине како би оправдали себе за сва учињена недела и противзаконито понашање.