Вести

ГЛИШИЋ: ЂИЛАС ИЗИГРАВА ЛАЖНОГ ЕКОЛОГА КОЈИ СУБОТОМ МАЛТРЕТИРА ГРАЂАНЕ

Дарко Глишић, председник Извршног одбора Српске напредне странке, рекао је да је Драгану Ђиласу пре 2012. године Рио Тинто био супер, а да данас изиграва лажног еколога који суботама малтретира грађане.

Глишић је изјавио и како за време Ђиласа није имало шта да се блокира, с обзиром на то да за време своје власти није отворио ни фабрику, а камо ли путеве и фабрике, као што то данас чини председник Србије Александар Вучић.

"Погледајте Нови Сад, њима није тема што је Вучић отворио осму фабрику у Новом Саду, него што је сад отишао у Недељице. Супер вам је био Рио Тинто, Ђиласу је супер био Рио Тинто, а сада је постао еколог. Колико је фабрика отворено за време ових што оспоравају Вучића? Ниједна! Бора Новаковић ће данас да изађе да малтретира грађане Новог Сада, а трафику није отворио за време своје власти. Данас се у Србији ради и гради, данас је Србија стабилна", говори Глишић и додаје:

"Имамо људе који су стварно забринути за екологију, а имате и ове лажне. Тим гурањем и покушају минимизирања резултата, медији под контролом Драгана Ђиласа, покушавају да наметну неку теме да је нешто најгоре. У њихове време нисте имали шта да блокирате, биле су само фабрике са катанцима које су радиле до њиховог доласка на власт", истакао је Глишић.

"Србија је слободна земља и свако ко сматра да је незадовољан и жели да изрази протест против нечега има право да то уради. Оно на шта ми апелујемо, је да ти протести не буду насилни, да немају ноту угрожавања других и угрожавања оних људи који се не слажу са начином на који се протестује", рекао је Глишић.

"Ако је циљ био да се кроз те захтеве дође до неког решења проблем који су они истакли као еколошке проблеме, ево та два захтева су решена, држава је те захтеве решила и не видим разлог зашто би неко излазио сад на улицу и протествовао ако смо дошли до решења онога што је био иницијални разлог, али ако је разлог политиканство нека се покаже данас, и у данима које долазе да поново они пропали политичари који су упропастили Србију, желе да нађу начин и искористе прилику како би на силу дошли на власт, како би они поново пљачкали народ", рекао је Глишић.

Глишић је рекао да га је Владимир Вулетић тужио након што је изјавио да је педофил.

Глишић истиче и како је планирао да раскринка Вулетића, као и да ће против њега сведочити и студенти којима је био професор.

"Тужио ме је Вулетић, јер сам рекао да је педофил, а зар није? Онај ко је одбио да каже на полиграфу да ли је имао односе са малолетним дечацима, то је педофил. Тужба мора бити поднета у складу са законом. Ја сам иначе планирао да раскринкам тог педофила, а Вулетић је носилац те пошасти. Сергеја Трифуновића сам добио на суду. Ја једини имам право да кажем да је распали наркоман и да треба да промени дилера. Суд је донео пресуду да се његова тужба одбаци, а са овим педофилом би требало да се суочим следеће године. Од Ђиласа имам око 10 тужби и то једва чекам. Ја знам шта су ми причали поједини студенти, који ће бити моји сведоци, о Вулетићу. Биће то врло занимљиво", рекао је Глишић.

Извор: ТВ Пинк