Вести

На крају се ствари решавају на изборима

Председник Србије Александар Вучић истакао је данас да демократија има своју цену и да с времена на време мора да се трпи терор мањине, али и то мора имати своје границе, као и да се на крају ствари решавају на изборима.

Вучић, који је обишао радове на Макишком пољу, на питање о блокирању путева од стране опозиције, поручио је, пошто је у том тренутку прошао аутомобил хитне помоћ, "замислите да је неко од нас блокирао пут и да хитна помоћ са повређеним или болесним не може да прође“.

"Морате да разумете да желимо да се понашамо демократски, и демократија има своју цену, демократија значи да морамо да трпимо, с времена на време, терор мањине, али то мора да има своје границе. Моја идеја и савет надлежнима је да пусте све док не туку људе“, поручио је он.

Вучић је казао да, ако мисле да је задовољство у томе да блокирају путеве људима да не могу да раде и живе, нека то раде, јер народ види разлику између оних који раде и граде, и оних који једино што умеју је само да прете, да воде бруталне кампање измишљотина.

"Проверавали смо јавно мњење, и толики је револт људи у Србији због оног што су радили протеклих дана да не могу да опишем. Молим људе да покажу уздржаност. Нека блокирају шта год хоће, и томе дође крај. На крају се ствари решавају на изборима, грађани оловком покажу кога желе а кога не“, рекао је он.

Указао је да из њиховог деловања стоји и страни фактор.

"Видећете читаве анализе одакле, колико новца, и зашто. Постоји и криминални фактори. Није случајно да је дошао упосленик Kељмендијеве фирме. Слободарски батинаш Чумета и Kељмендија“, додао је он.

Најоштрије осуђујем свако вређање на националној основи

Председник Србије Александар Вучић поручио је данас да најоштрије осуђује свако вређање на националној основи, као и сваки говор мржње и истицања аргумента да је неко овакав или онакав, јер припада некој нацији.

Вучић је тако одговорио на питање новинара да прокоментарише, како је речено, ширење говора мржње на националној основу на националним фреквенцијама и то тако што је потпредседница С СП-а прозвана као румунски непријатељ и да ли је то за њега начин легитимне политичке борбе.

"Апсолутно осуђујем свакога ко било кога вређа на националној основу. Мариника Тепић је лажов и жена која не постоји ствар коју није урадила против наше државе и не постоји неодговорност коју није показала на неком месту, као и Драган Ђилас. Ја Румуне обожавам и Украјинце и Бошњаке и Мађаре. И никоме не дам да некога напада зато што је неке националне припадности", навео је Вучић.

Истакао је да је срамота да било ко напада било кога зато што припада некој другој нацији и да ће увек да изразим своје неслагање са тим.

Запитао је новинарку Н1, која му је поставила питање, да ли је њима са те телевизије лепо када чују да њему псују мајку и кажу да је морон.

"Сви који припадају било којој нацији су грађани наше земље и морају да имају иста права, и као председник увек ћу се борити за то", поручио је Вучић.

Позивам румунску браћу да 3. априла гласају за будућност Србије и да имају сва права и да сваки напад за њих сваки будући председник осуди, поручио је Вучић.