Вести

Потписан уговор за завршетак изградње спортске хале у Чуругу

Председник Општине Жабаљ Урош Радановић и директор Управе за капитална улагања АП Војводине Милош Малетић потписали су Уговор о додели средстава за финансирање пројекта „Завршетак изградње основне школе са фискултурном салом у Чуругу“. Управа за капитална улагања АП Војводине за ову намену издвојиће 600 милиона динара, док ће Општина Жабаљ уложити 70 милиона динара.

 Председник Општине Жабаљ Урош Радановић казао је да је ово велики дан за целу општину, пре свега за Чуруг. „Желео бих да се захвалим председнику Покрајинске владе господину Мировићу, као и господину Малетићу, који су имали разумевања за овај наш проблем, који је вишедеценијски.

Градња фискултурне сале са школом је почета давне 1996. Имала је две фазе радова, а друга фаза је била 2008. и од тада ништа није урађено. Завршетком овог пројекта сви становници општине добиће модерну спортску халу и још један објекат школе, за који имамо планове да уведемо истурено одељење средње школе, како би и Чуруг добио средњу школу“, нагласио је председник жабаљске општине.

Директор Управе за капитална улагања Милош Малетић истакао је да је у питању двогодишње финансирање и да је било неопходно преправити пројекат. „Покрајинска влада обезбедила је средства за завршетак поменутог пројекта и тиме је показала доследност за завршетак пројеката као целина, поред оних које смо ми започели, тако и оних који су стари више од деценију. Неопходно је било извршити препројектовање првобитног пројекта и ускладити га са садашњом регулативом, пре свега у безбедносним стандардима“, подвукао је Малетић.

 

 

 

Извор: Формат Жабаљ