Вести

Бесповратна испорука меркатилног кукуруза запољопривреднике

Председник Општине Жабаљ Урош Радановић и директор Пољопривредне станице Нови Сад Владимир Михић састали су се са пољопривредницима који су остварили бесповратну испоруку меркантилног кукуруза, као помоћ узгајивачима млечних крава.
Бесповратна испорука односи се на примарну пољопривредну производњу, регистрована пољопривредна газдинства која се баве узгојем млечних крава, односно за свако женско грло говеда старије од 24 месеца у тренутку објављивања јавног позива.
Сва газдинства која имају до педесет грла стоке, остварују премију за млеко и немају у закупу пољопривредно земљиште у државној својини, по праву пречег закупа, остварила су право да добију 240 килограма кукуруза по грлу из Републичких робних резерви.
Општина Жабаљ сносила је трошкове транспорта и складиштења 38.880 кг кукуруза до момента расподеле за десет пољопривредних произвођача на својој територији.
Пољопривредна станица Нови Сад се обавезала да посредује у испоруци Дирекције 384.480 кг меркантилног кукуруза за 98 узгајивача млечних крава на својој територији.

Извор: Формат Жабаљ