Вести

Чланови асоцијације европских привредника у посети Општини Жабаљ

Дана 30.06.2016. године представници Асоцијације европских привредника (AIME) из Италије (Варесе) коју су чинили господин Стефан Гусони- члан председништва Асоције европских привредника задужен за Србију и господин Александар Пупин-директор представништва Асоцијације европских привредника у Србији обишли су општину Жабаљ, где их је угостио председник општине господин Чедомир Божић. Испред општине Жабаљ, састанку су присуствовали и председник Скупштине општине Радован Чолић, чланови пштинског Већа, заменица начелника општинске Управе и директорка Туристичке организације општине Жабаљ.

Председник општине Жабаљ, Чедомир Божић, пожелео је гостима добродошлицу и изразио захвалност што су се представници тако значајног удружења, као што је Асоцијација европских привредника, одлучили да посете нашу општину.

У срдачном и пријатељском разговору, обе стране су истакле важност сарадње привредника из општине Жабаљ, са привредницима из Асоцијације. Као приоритетна сарадња означена је сарадња у обласи пољопривреде, док друге видове сарадње, нарочито у области туризма и развоја капацитета локалне самоуправе, треба додатно унапређивати. Господин Стефан Гусони сматра да на тржишту које покрива ова Асоцијација има довољно места која могу да попуне производи које производе привредници из општине Жабаљ. Гости из Италије изразили су жељу да већ на јесен ове године привредници из општине Жабаљ буду гости у Варесеу , како би се остварили битни контакти који би помогли развој локалне привреде.

Председник општине Чедомир Божић истакао је да су привредни потенцијали општине Жабаљ велики али недовољно искоришћени, те да ће ова сарадња бити велики подстрек да се тај потенцијал искористи.

Иначе, општина Жабаљ је потписала протокол о сарадњи са Асоцијацијом европских привредника у Фебруару ове године.