Вести

Чланови Уније младих ОО СНС Жабаљ помажу младој Госпођинчанки

Чланови Уније младих ОО СНС Жабаљ посетили су шеснаестогодишњу Ану Јовановић из Госпођинаца, која похађа други разред средње школе и живи сама. Ана је пре три године остала без мајке, а пре годину дана и без оца. Приликом посете, добила је лаптоп, који јој је неопходан за школовање.

Члан Општинског одбора Ново Доведан истакао је да је важно помоћи младима, поготово ако су им отежани животни услови.
“Разговарали смо са Аном, која нам је рекла да би јој највише значило да помогнемо у обнови куће, што ћемо, надам се, успети да урадимо на пролеће, уз помоћ локалне власти, грађана и привредника који желе да помогну”, казао је Доведан.
Скромна Госпођинчанка је увек позитивна, насмејана и одлична ученица. Суграђани је хвале, кажу да је дивно дете, а кад смо је питали шта би још волела да има, рекла је ништа посебно, осим нормалних услова за живот.
“Стрина ми помаже, долази ноћу да буде са мном, кува… Од пензије коју сам наследила од родитеља, пре зиме купила сам пећ на гас, тако да сад боравим у дневној соби, јер је ту топло”, каже млада Ана.
Председник Уније младих Немања Велимировић поручио је Ани да слободно позове сваки пут кад јој је потребна помоћ.
“Увек смо ту за овако дивне младе људе. Већ смо испланирали да помогнемо у обнови куће, а ту смо и за све што је Ани потребно кад је у питању образовање”, подвукао је Велимировић.

Анина стрина, која пази на њу, није у могућности да јој финансијски много помогне, али јој помаже у свему осталом. Каже да се диви младој Ани, која је издржала све што јој је живот приредио и успела да остане јака и девојка за пример.