Вести

Јавне трибине за пољопривреднике из општине Жабаљ

У сали Скупштине општине Жабаљ и сали Месне заједнице у Госпођинцима одржане су Јавне трибине са темом подстицаја за развој пољопривреде које је припремио Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство, као и презентација кредитних линија Покрајинског фонда за развој пољпривреде. Испред локалне самоуправе која је била и организатор ових презентација, учествовао је председник Oпштине Жабаљ Чедомир Божић, испред Покрајинског секретеријата присутни су били помоћници Младен Петковић, Милорад Малић и Владислав Крсмановић, док је испред Покрајинског фонда за развој пољопривреде учествовао директор фонда Александар Богдановић.

Учесницима се најпре обратио домаћин трибине Чедомир Божић, који се захвалио представницима Покрајнског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство и директору Покрајинског фонда за развој пољопривреде што су се одазвали позиву Општине Жабаљ и што су узели учешће на овим трибинама, јер управо они могу одговорити на сва питања која имају пољопривредни произвођачи са територије наше општине. „Пољопривреда је носилац развоја Општине Жабаљ и из тог разлога сви морамо узети учешће како би је у што већој мери развили и унапредили“ рекао је Божић.

Након уводног обраћања председника Општине Жабаљ, презентоване су кредитне линије које је расписао Покрајински фонд за развој пољопривреде, а директор фонда господин Александар Богдановић, објаснио је услове и начин аплицирања за средства. Представници Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство презентовали су пољопривредницима програме рефундације средстава као и начин на који се овај повраћај може реализовати.

Пољопривредни произвођачи искористили су прилику и постављајући питања представницима из Фонда и Покрајинског секретаријата отклонили недоумице које су имали.

У Жабљу, 21.02.2017.