Вести

ПОСЕТА ДОМУ ЗА ДУШЕВНО ОБОЛЕЛА ЛИЦА У ЧУРУГУ

Делегација општине Жабаљ, коју су чинили председник Општине Жабаљ Чедомир Божић, председник Скупштине Општине Радован Чолић, чланови Општинског већа као и директор Дома здравља Жабаљ и представници Месне заједнице Чуруг, посетили су данас Дом за душевно оболела лица у Чуругу.
У срдачном и пријатељском разговору са руководством Дома, делегација Општине Жабаљ ближе се упознала са радом и функционисањем ове установе. Председник Општине Жабаљ Чедомир Божић похвалио је рад директорице и комплетног особља Дома. “Колико ја могу да приметим, овде све функционише онако како би требало. Види се да сви ви улажете огроман труд како би ваши корисници добили најбољу негу и помоћ. Локална самоуправа препознаје ваше залагање и можете очекивати нашу пуну подршку у свему што радите” истакао је Божић.
Вршилац дужности директора Дома Сања Ђого захвалила се представницима општине на досадашњој подршци и изразила наду да ће сарадња Дома са локалном самоуправом бити још више проширена.
Посебно је било речи о услузи “Становање уз подршку” које у оквиру Дома реализује “Служба радне јединице”. О овој услузи говорио је члан службе Марко Миличевић. Циљ услуге је да се корисницима обезбеди квалитетнији живот у заједници а све у светлу процеса деинституционализације у који је Дом ушао пре две године. Стручни рад и квалитет услуге приметило је и ресорно министарство те је Дом „Чуруг“ одредило за пилот установу у трансформацији која ће брже спроводити цео процес и моделирати начине самог процеса. Иначе, плац за градњу објекта који је део ове услуге “Становање уз подршку” обезбедила је општина Жабаљ.