Вести

Противградне ракете

Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство обезбедио је нових 760 ракета, у вредности од 30 милиона динара, за противградну заштиту пољопривредних усева на територији АП Војводине.
Примопредаја ракета обављена је данас у просторијама Републичког хидрометеоролошког завода – у магацину противградних ракета Радарског центра „Фрушка гора“, на локалитету Краљева столица.
Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Чедомир Божић истакао је да ресорни секретаријат на овај начин настоји да унапреди систем противградне заштите, те да се усеви наших пољопривредних произвођача на адекватан начин обезбеде.
Он је нагласио да се приводе крају радови на Радарском центру „Фрушка гора“, где ће бити успостављен аутоматизован систем одбране од града, а тај пројекат је вредан 600 милиона динара. Након тога почиње реализација пројекта аутоматизације радарских центара „Бајша“ и „Самош“, а вреднст те инвестиције је 1,4 милијарде динара.
„Очекујемо да ћемо за две године имати потпуно аутоматизован систем одбране од града за целокупну територију Војводине“, рекао је Божић.