Вести

Реконструкција крова

Председник Општине Жабаљ Урош Радановић посетио је Општинску народну библиотеку "Вељко Петровић", где је у току реконструкција крова на згради, коју финансира локална самоуправа.
Том приликом, Радановић је истакао да је локална самоуправа у претходном периоду уложила значајна средства у културу, укључујући обнављање библиотеке, читаонице и домова културе.
„План за наредни период је санација Музеја "4. јануар", на Тиси у Жабљу, а осим што улажемо у инфраструктуру објеката, улажемо и у дигиталну инфраструктуру. Пре отприлике месец дана почео је са радом портал Е-култ, на чијој веб адреси грађани могу да се информишу о културним знаменитостима општине, као и о културним манифестацијама, актуелностима и о јавним конкурсима из ове области“, подвукао је Радановић и додао да ће се и у наредној години локална самоуправа трудити да културни живот подигне на још виши ниво.
Улагање у инфраструктуру објеката културне намене један је од сегмената унапређења културе и образовања у општини Жабаљ, уз све већи фонд књига, као и уз дигитализацију културних знаменитости и актуелности на порталу "Е-култ".