Вести

САРАДЊА ОПШТИНЕ ЖАБАЉ И ОПШТИНЕ БОРОВО ИЗ РЕПУБЛИКЕ ХРВАТСКЕ

Представници општине Жабаљ и општине Борово састалису се 27.06.2016. године у кабинету председника општине Жабаљ, како би се договорили о заједничкој сарадњи на припреми пројекта у оквиру “Interreg IPA Cross-Border Cooperation Programme Croatia-Serbia 2014-2016” , а који се тиче решења за ублажавање ризика од поплава-изградња атмосферске канализације.

Испред општине Жабаљ, састанку су присуствовали председник општине господин Чедомир Божић и члан општинског Већа задужен за капитална улагања господин Милорад Тргић. Делегацију из Борова, представљао је начелник општине Борово, господин Зоран Баћановић као и Милош Максимовић из пројектног центра општине Борово. Поред представника двеју општина састанку су присуствовали представници удружења за унапређење металског сектора у Војводини-Србији “Vojvodina Metal Cluster” из Темерина, господин Зоран Пекез и господин Ђула Рибар.

Ове две општине заједничку апликацију за конкрус предаће до првог Јула ов године, док се одговор очекује у Јануару 2017. године.

Ово није прва сарадња општине Жабаљ и општине Борово. Раније сарадња довела је до значајних резултата у области развоја предузетништва и прекограничне сарадње.