Вести

Састанак председника Општине Жабаљ са националним саветом Русина

Председник општине Жабаљ Чедомир Божић и члан Општинског већа Лазар Чонкић угостили су данас делегацију Националног савета Русина. Делегацију су предводили Славко Рац председник Националног савета, Жељко Ковач председник извршног одбора савета, Мирон Сабадош координатор подручне канцеларије Ђурђево и Никола Кухар председник управног одбора КУД-а Тараш Шевченко из Ђурђева.
На састанку је било речи о даљим правцима деловања Националног савета Русина на територији општине Жабаљ. Председник Божић истако је да је Општина у протеклом периоду имала изузетно добру сарадњу са Националним саветом Русина, као и да ће у будућности та сарадња бити на високом нивоу. “Очување националног идентитета националних заједница и неговање њихове културне баштине представљају један од приоритета локалне самоуправе у Жабљу” рекао је Божић.
Представници Националног савета захвалили су се председнику на разумевању за проблеме Русинске националне заједнице и истакли су спремност да заједно раде на побољшавању услова за живот Русина на овом подручју.
У Жабљу 25.01.2017. Служба за односе са јавношћу