Вести

Уговори за набавку прикључне механизације

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Чедомир Божић уручио је данас 17 уговора корисницима, који су остварили право на бесповратна средства у оквиру конкурса за набавку прикључне механизације, машина и опреме за органску производњу. Божић је у оквиру потписивања уговора по основу ове конкурсне линије, посебно истакао значај препознавања потребе да се суфинансира и набавка специјализоване прикључне механизације, неопходне за органску производњу. Циљ конкурисања у области органске производње, био је да се произвођачима органске хране омогући да лакше дођу до пољопривредне механизације, и како је Божић истакао, производњу учине ефикаснијом и тиме постану конкурентнији на тржишту.
„Покрајински секретаријат суфинансираће инвестиције , на основу потписаних уговора, у укупној вредности од око 9 милиона динара, што представља 60 посто прихватљивих инвестиција. Овај конкурс је још један добар начин да се ојача позиција наших пољопривредника кроз јасно препознавање и добијање новог квалитета наших домаћих производа“ истакао је Божић.
Покрајинска влада, односно ресорни секретаријат пртепознаје органску производњу и очекује значајно унапређење у овој области.