Вести

Уручене захвалнице најуспешнијим веслачицама

Председник општине Жабаљ са чланом Општинског већа за спорт примио је данас чланице веслачког клуба ”Чуруг” које су у предходном периоду оствариле значајне резултате на државном нивоу. Чедомир Божић је том приликом разговарао и са председником поменутог клуба о условима као и о будућим активностима општине у смислу унапређења стандарда у овој области.
Председник општине Жабаљ изразио је велико задовољство због успеха младих веслачица из Чуруга. ”Управо медаље и успех наших младих веслачица су показатељ да свако улагање у спорт и улагање у младост, увек доноси резултате. Локална самоуправа ће се максимално трудити да и у наредном периоду подржи све спортисте са територије општине Жабаљ, како би и у будућности имали што више медаља, како од веслачког клуба ”Чуруг’, тако и од осталих спортских клубова,” нагласио је Божић.

Светлана, Марија, Викторија, Милана и њихови другови и другарице из овог веслачког клуба континуирано нижу велике резултате у овом спорту, а медаље које освајају прави су показатељ њиховог труда и рада као и безрезерве подршке Општине Жабаљ.
”Да би веслачки резултати били успешни потребно је да постоје услови за тренирање, као и стална финансијска помоћ, коју наш клуб има у сваком смислу има од локалне самоуправе,” рекао је председник веслачког клуба ”Чуруг”.

Прва веслачка стаза у Чуругу отворена је недавно, када је на обали Старе Тисе, испред зграде Веслачког клуба „Чуруг“ одржана свечаност поводом отварања.

Један од приоритета општине Жабаљ је развој спорта, те ће, стога, и у наредном периоду наставити да поспешује активности својих спортиста, како професионалаца, тако и аматера.