Вести

Успостављена сарадња двеју општина Косовска Митровица - Жабаљ

Председник Привременог органа Општине Косовска Митровица Александар Спирић примио је данас у 10 часова председника Општине Жабаљ, Чедомира Божића где су двојица председника том приликом одржали радни састанак у згради Општине.

Разлог посете је успостављање међусобне сарадње у циљу унапређења привредног, пољопривредног, економског, културног и укупног развоја ових општина. Александар Спирић истакао је да је Косовска Митровица општина отворених врата која из дана у дан остварује многе сарадње у интересу грађана.

„Задовољство ми је што сам био у прилици да упознам и угостим господина Божића, председника Општине Жабаљ. Војводина и централна Србија присутне су на овом простору кроз различите видове активности и делатности у жељи да уложе и тиме побољшају услове у свим доменима на овом подручју. Општина Косовска Митровица и Општина Жабаљ успоставиће сарадњу у спортском, културном и хуманитарном смислу. Надам се да ћемо са Општином Жабаљ успоставити једну позитивну и добру сарадњу која ће се огледати у организовању заједничких културних, спортских и хуманитарних манифестација. Ова општина је позната по површини обрадивог земљишта и сигуран сам да ће искуство тамошњих пољопривредника много значити нашим људима који се баве пољопривредом, као и почетницима у овој области. Помоћ у овом домену нашој општини значио би подстицај унапређења привреде и пољопривреде, а самим тим и јачање животних стандарда. Надам се да ће наши путеви бити нераздвојиви, а све у циљу заједничких интереса.“

Председник Општине Жабаљ Чедомир Божић захваљујући се на пријему председнику Општине Косовска Митровица, истакао је да Жабаљ може у многоме да помогне Косовској Митровици кроз различите видове сарадње.

„Желим да истакнем да ми је изузетно драго што сам посетио Косовску Митровицу и састао се са председником Општине. Циљ нам је успостављање заједничких и континуираних активности у многим областима. Поред тога што ће се сарадња одвијати кроз спорт и културу, очекујем да ћемо у складу са нашим потенцијалима моћи да помогнемо и у привредном и пољопривредном смислу. Општина Жабаљ налази се 17 км од Новог Сада, и ми располажемо са 32.000 хектара обрадиве површине из чега се може закључити да је пољопривреда доминатнта грана и да у том домену можемо пружити највећу помоћ. Оно чиме се ми поносимо у Општини Жабаљ, поред динамичне културно-уметничке и спортске гране је и привреда, односно производња чисто органске хране. Општина Жабаљ у овом тренутку има једину органску производњу млека у Србији, а то је и права прилика да се привредници са територије Општине Косовска Митровица повежу са нашим привредницима како би усавршили своје знање. “

Општина Жабаљ већ другу годину за редом помаже изградњу цркве у Каменици, надомак Лепосавића, као и најмлађим становницима овог места.

Извор вести: http://www.kosmitrovica.rs/uspostavljena-saradnja-dveju-opština/