Вести

ВУЧИЋ: ДА ЈАЧАМО ВОЈСКУ, ДА ЗАШТИТИМО ЗЕМЉУ ОД СВАКОГ ПОТЕНЦИЈАЛНОГ АГРЕСОРА

Председник Александар Вучић поручио је данас, након вежбе "Бегеј 2019" у Тителу, да је Војска Србије снажнија него раније и снажнија него икада, али да то још није довољно и да ће се снажити сви родови армије, како би била још јача.

Пренео је да је јуче одржан састанак свих надлежних на тему даљег снажења наших одбрамбених и безбедоносних снага, јер су добили извештај о "страховитом и убрзаном снажењу многих у окружењу".

"Ја сам задовољан овим што сам данас видео", подвукао је Вучић.

Председник је најавио да ће припадницима војске даље расти примања, као и да се очекује да се у фебруару први војници уселе у станове које је држава почела да гради.

"Верујем да ће се видети да ко служи отаџбини може да рачуна на пажњу и бригу земље, што и јесте наш посао", рекао је Вучић.

Вучић је истакао да ће се снажити сви родови војске и да ће српска восјка, која је данас снажнија него икада, те да није још довољно снажна, бити све јача.

Вучић је навео да је позиција Србије војна неутралност и да не може да очекује помоћ од било кога.

"Зато за нас важи - у се и у своје кљусе, да јачамо војску, да заштитимо земљу од сваког потенцијалног агресора", рекао је Вучић.

Вучић је приметио да многи троше новац на наоружање, док се много новца дели од стране НАТО неким земљама.

"А, онда мени причају нешто о 10 БРДМ-ова од Русије, а они испоручију 60 ''бредлија''... Немојте ништа да ми говорите, к'о Бога вас молим", рекао је Вучић.

Вучић је истакао да су данас припадници Војске Србије врло добро обавили посао, а посебно је истакао храброст пилота Мигова 29, који су и поред слабе видљивости на батајничком аеродрому полетели данас, па је замолио министра да их због тога награди.

Истакао је да Србија на основу споразума, који је данас потписан са Кином, добија 40 различитих средстава, моторних санки, тегљача, камиона, различитих инжењерских машина за армију.

Странци нудили паре противницима СЛ за кандидатуру

Вучић је рекао да су разни страни представници протеклих дана по различитим кафанама и канцеларијама нудили и давали новац Србима који би требало да се кандидују против Српске листе на Косову и Метохији и поручио да ће такве активности само додатно да уједине Србе.

"Само нека наставе да раде против Српске листе, то ће Србе да уједини додатно", рекао је Вучић и додао да су неки од њих и из земаља окружења, које се, иначе, приказују као велики пријатељи Србије.

Вучић је то рекао на питање новинара о твиту Вука Јеремића поводом тога што ће се партија убијеног Оливера Ивановића наћи на листи кандидата Српске листе.

Вучић је истакао да је за њега важно да Срби на КиМ буду што више уједињени.

Стога, Вучић је рекао да честита онима који су покушавали да потплате Србе који би се кандидовали против Српске листе, што је, како наводи, делимично и документовано, јер ће то наш народ још више ујединити.

Вучић је изразио уверење да ће Српска листа на изборима на Косову однети победу.

Вучић је указао и да се данас одржавају избори у Медвеђи, те позвао гласаче да изађу на гласачка места.

На додатно питање чије интересе штити Јеремић, Вучић је одговорио да је то јасно из чињенице да неко прима новац од стране амбасаде и не одговори за шта је примио 200.000 евра:

"Да ли вам је икада ико објаснио што је примио те паре директно на рачун", запитао је Вучић.

На коментар да је то посао Тужилаштва, рекао је:

"Пустите то да ли тужиоци раде или не раде. Мислим да не раде, али није моје да вршим притисак. Како страна амбасада пребацује 200.000 евра једном човеку да не одговара интересима те, већ друге земље. Да пребацују новац не ''танте за кукурику'', већ ''танте за танте''. То се ради...", констатовао је Вучић.

извор: Танјуг/ТВ Пинк