Вести

ВУЧИЋ: КОКА КОЛА ДАЈЕ ВЕЛИКИ ДОПРИНОС СРПСКОЈ ПРИВРЕДИ

Компанија Кока Кола Хеленик данас је отворила регионални Центар за сокове, као део пунионице у Земуну, у који је уложено четири милиона евра

Премијер Србије Александар Вучић изразио је данас задовољство отварањем Регионалног центра за сокове компаније Кока-Кола, који је, како је оценио, најмодернији погон у Европи.

Премијер је захвалио руководству Кока-Коле, компаније која даје велики допринос српској привреди, што тај новоотворени, најмодернији центар у Европи, који запошљава 80 људи, није пребачен у Бугарску.

Aleksandar Vucic i Kajl Skot

"Кока-Кола Хеленик у Србији запошљава 1.100 радника, данас отворен погон је најмодернији погон, такав не постоји у Европи, сличан постоји сао у азијском делу Русије, због тога смо толико поносни", рекао је премијер и додао да је Кока-Кола Србији толико важна да није било могуће, како се на почетку фискалне консолидације размишљало, да се уведу акцизе на газирана пића.

Кока-кола нам се одужила и тај систем годишње у буџет Србије уплати седам милиона евра пореза, додао је Вучић.

Он је навео да укупна додатна вредност Кока-Кола система економији Србије достиже 224 милиона евра или 0,7 одсто бруто домаћег производа.

Aleksandar Vucic - Koka Kola

Вучић је додао да су осим тих 1.100 радника у производњу укључени људи који набављају воће, те да је све то воће осим наранџи и ананаса 60 одсто из Србије.

Премијер је додао да је на влади Србије да доноси позитивне законе и повуче лоше у циљу побољшања пословног амбијента. "Уверен сам да Србија има добру будућност, али увек у свему томе сами морамо да знамо да она са неба не пада, већ сви заједно морамо бити марљивији и да радимо", рекао је Вучић.

Премијер је на поклон добио флаше Кока-Коле са ћириличним натписом и његовим именом што је код њега изазвало задвољство.

Aleksandar Vucic - Koka Kola

Та компанија је саопштила да је инвестирала више од седам милиона евра у модернизацију и проширење капацитета.

Укупни годишњи капацитет новог постројења за сокове је 92 милиона литара, а у модернизацији производње примењена је најновија технологија.

Кока Кола ХБЦ Србија послује у Србији од 1997. године, са седиштем у Земуну.

Извор: Novosti.rs