Вести

ВУЧИЋ: ЛЕОНИ ЈЕ НАЈВЕЋИ СТРАНИ ПОСЛОДАВАЦ У СРБИЈИ

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је у Краљеву, на отварању четврте фабрике Леонија у Србији, да ће ту до 2023.године бити запослено 5.000 људи и затражио од те немачке компаније да запосле у тој фабрици ако могу до 6.000 људи и још повећају плате радницима и захвалио им на великим улагањима у Србији.

"Хвала на великим улагањима и што сте изабрали Србију и показали тиме да смо нешто добро чинили претходних година. Леони је највећи приватни послодавац у Србији, са око 13.000 запослених, пошто има фабрике и у Дољевцу, Нишу и Прокупљу. У Краљеву су до сада запослили 3.787 радника, а видим да има још пуно простора", рекао је Вучић.

Вучић је рекао да је раније у Краљеву уништен Магнохром и друге фабрике, али да је сада промењена ситуација, али да је још на бироу око 8.200 незапослених, од чега је реално без посла око 6.000 људи.

Нагласио је да за тај град пуно значи долазак Леонија као инвеститора, јер се тим људима и њиховим породицама пружа шанса да се запосле и остану ту да живе.

Вучић је напоменуо да никада није у Србији био у тако великој производној хали, као у хали Леонија у Краљеву и истакао да се ту праве ауто-кабловски сетови за све три фабрике мерцедеса у Немачкој и Мађарској и да се не може више замислити производња мерцедеса без делова из Краљева.

Рекао је да је раније обећао људима из Леонија да ћемо изградити ауто-пут до Краљева и да су били сумњичави, али да сада и они могу да виде да напредују радови на траси до Адрана, на улазу у Краљево, као и да ће ауто-пут од Чачка до Краљева бити завршен за годину и нешто дана.

Посетио је да сутра у посету Србији долази немачке канцеларка Ангела Меркел, што је огроман част и додао да Србија неће заборавити огромна част, нећемо заборавити њен допринос, као ни допринос Леонија на напретку, запошљавању и индустријализацији Србије.

"Обично кажу да ништа краће не траје од захвалности у политици, трудићемо се да покажемо колико можемо да будемо захвални, фер и поуздани партнери", поручио је Вучић.

Додао је да пре само неколико година није било наде за град на Ибру и да Србија никада неће заборавити Леонију што су запослили толики број људи.

У фабрику у Краљеву је уложено 60 милиона евра. Простире се на Ратарском имању на око 52.000 квадратних метара, а према раније објављеним плановима компаније, цео пројекат у Краљеву у наредних 10 година требало би да достигне вредност од око милијарду евра.

Леони је глобални произвођач решења за пренос енергије и података у аутомобилској и другим индустријама.

Леони у Србији већ има три фабрике, у Прокупљу, Малошишту код Дољевца и Нишу. Компанија је присутна у Србији од 2009. године, када је отворио своју прву фабрику, у Прокупљу.

Такође, 2014. године отворена је фабрика у Малошишту, а 2017.године фабрика у Нишу.

Леони ће одмах преузети најмање 400 радника Шинвона

Вучић је изјавио да Леони, који има фабрику у Нишу, спреман да преузме одмах најмање 400 од 600 радника јужнокорејског Шинвона који гаси део производње у Нишу.

Вучић је током обраћања на отварању нове фабрике Леони у Краљеву, рекао да има да саопшти важну и лепу вест, да је разговарао са људима из Леонија и замолио их да помогну тим људима у Нишу који ће остати без посла.

"Рекли су да ће дати све од себе и помоћи, да део тих људи одмах прихвате, најмање 400 од 600. Тако да смо један велики посао и бригу скинули са дневног реда", рекао је Вучић.

Изјава Ђукановића производ аутопројекције, он жели Црну Гору без Србије

Вучић је изјавио, реагујући на изјаву црногорског председника Мила Ђукановића да би Србија Косово без Албанаца и Црну Гору без Црногораца, да се иза те изјаве крије Ђукановићева подсвест, јер је он заправо тај који жели Црну Гору без Срба.

"Ја нити желим нити је могуће Косово без Албанаца, нити Црна Гора без оних који се изјашњавају Црногорци. То је немогуће и никада ми није био циљ", категорично је изјавио Вучић.

Како је рекао, иза те изјаве лежи подсвест Мила Ђукановића, који жели, и додаје, увек је желео и све што је радио, радио је да постоји Црна Гора без Срба.

"Ја желим Црну Гору у којој ће да живе Црногорци, Срби, Албанци, Бошњаци, и сви остали, само да сви имају право да буду оно што јесу. Само немојте да се служите триковима… Он жели да стварањем Црногорске православне цркве, покаже да тамо нема Српске православне цркве… Управо сте аутопројекцијом показали да је то тако", рекао је Вучић.

Подсетио је да на Косово и Метохији живи 93 одсто Албанаца, те поновио да не разуме како неко мисли да он жели да на Космету не буде те нације.

"Измишљате, да бисте сакрили праве намере према Србима у Црној Гори", поручио је Вучић.

Извор: Танјуг/ТВ Пинк