Вести

ВУЧИЋ: НЕ ПАДА МИ НА ПАМЕТ ДА МИНИСТРИМА ПОВЕЋАВАМО ПЛАТЕ

Премијер Србије Александар Вучић поручио је да министрима неће бити повећаване плате, не зато што мисли да су много или мало плаћени, већ зато што је за њега битније да се плате повећају учитељима, наставницима и здравственим радницима. Премијер је поручио престолонаследнику Александру Карађорђевићу, поводом његове најаве да ће тужити државу, да најпре плати струју.

"Не пада ми на памет да такве законе усвајамо", изричит је био премијер, који је обишао новоизграђену основну школу "Рајко Михаиловић" у селу Калиновац. Каже да се министрима неће повећавати плате и да тога није било ни у претходном периоду.

"Не мислим да су преплаћени или недовољно плаћени, али је важније повећати плате учитељима и наставницима", рекао је Вучић.

Додајe да зна да има незадовољних, али да га то не занима.

"Не интересује ме то, нећемо им изаћи у сусрет. Највећа је част за министра да то и буде, а ако неће, нек се бави другим послом. Ако сте много паметни и мислите да можете да зарађујете више, идите у приватни сектор и зарађујте. Овде веће плате неће бити", истакао је премијер.

Вучић је поручио престолонаследнику Александру Карађорђевићу, поводом његове најаве да ће тужити државу, да најпре плати струју.

"Прво ти плати струју коју си дужан Србији, па онда тужи кога хоћеш", рекао је Вучић и додао да ће покушати пристојно да одговори на питање новинара како коментарише најаву тужбе Карађорђевића.

Изнео је податак да Карађорђевић дугује ЕДБ-у и "ЕПС Снабдевању" око 70.000 евра.

Према Вучићевим речима, држава је дала објекат Карађорђевићима на коришћење и плаћала је све, а тај објекат пропада јер се не одржава, па је ред да и престолонаследник плати струју.

Вучић је приметио да "сви желе, воле и хоће да нападну државу, када им падне на памет, уз кукњаву и жалопојке, што је "национални спорт у Србији".

"Не можемо да дођемо у Калиновац и кажемо сељацима да дугују за струју а он дугује 70.000 еврa", закључио је Вучић.

Само ми jош причамо о четницима и партизанима...

Поделе на "ђинђићевце" и "милошевићевце" премиjер данас ниjе желео посебно да коментарише, обjаснивши да жели да избегне било какве поделе, те да веруjе да jе за Србиjу много боље да се бави своjом будуćношћу, а не прошлошћу.

"Mи некако увек у марту пронађемо разлог да се делимо и нама разлог за повратак у прошлост нису ти људи, већ тек да бисмо се делили, и у садашњости и у будућности, а jа бих баш то да избегнем и због тога никад нисам ниjедну лоошу реч о било коме од њих рекао", поручио jе Вучић.

Додао jе да не би ни да их поистовећуjе, већ да сматра да jе бољи избор да гледамо у будућност.

"Mи као да само тражимо разлог да се делимо", приметио jе и навео да jедино ми овде причамо о четницима и партизанима, jер то нико више у свету не ради, а ни ми то не причамо зато што су нам jедни или други важни или бисмо да их критикуjемо, већ само зато да бисмо се делили.

Добро jе, закључио jе, да ствари из прошлости тамо и оставимо, да о историjи суде историчари, а "да ми гледамо можемо ли да помогнемо овоj деци".

Преврнути камион ствар за Eулекс и Kфор

Већ трећи камион с робом из Србиjе коjи jе преврнут на Kосову за премиjера jе проблем коjим треба да се баве Eулекс и Kфор, jер су, како каже, они задужени за безбедност и слободан проток робе и људи на териториjи Kосова и Mетохиjе.

На питање како коментарише превртање камиона с робом из Србиjе, Вучић jе рекао да то пре свега говори о стању свести тамо, о томе да припадамо различитим типовима друштва, додаjући да jе поносан што тако нешто не може да се деси у Србиjи.

"Ниjе у реду што ће сада наша кока кола морати да иде у градове на Kосову с обезбеђењем, али, то jе питање за Eвропу, за Kфор и оне коjима jе посао да гарантуjу безбедност и слободан проток робе и људи", поручио jе Вучић.