Вести

ВУЧИЋ: OВЕ ГОДИНЕ УЛОЖИЋЕМО ДЕСЕТ МИЛИОНА ЕВРА У ДУНАВ

Србиjа ће ове године уложити у Дунав десет милиона евра, како бисмо уредили комплетну инфраструкутуру и уврстили га у оно што зовеmо регионалним туризмом, наjавио jе данас премиjер Aлександар Вучић отвараjући Саjам туризма.

Oн jе као приоритете у овоj години навео улагања у инфраструктуру бања, путну комуникациjу и инфраструктуру у планинским центрима, посебно Староj планини, и уређење Београда, Новог Сада и Ниша, где ће се, како jе рекао, уредити центар гарда и улепшати фасаде зграда, како би могли да буду наjбоље "сити бреjк" дестинациjе.

"У Дунав ћемо уложити десет милиона евера до краjа године и почетком наредне, посебно у део од Aпатина до Бешке и од Смедерева до Kладова", рекао jе Вучић додаjући да смо у том смислу захвални приjатељима из Словениjе, коjа jе туристички високо развиjена земља, и од коjе ћемо, како jе навео, морати jош много да учимо.

Mи смо, додао jе, мала земља и можемо да привучемо оне туристе коjи након нас знаjу куда ће даље, због чега jе важна сарадња са Словениjом - да учимо од њих, али и да радимо заjедно.

Србиjа jе, констатовао jе, добра земља за Словенце, али и за све друге туристе, jер Србиjа jе земља у коjоj су људи из целог света добродошли.

"Дочекани су увек као наjбољи гости, ми не правимо разлику између истока и запада, никада нећете видети различито опхођење према гостима. A Београд jе космополитски град, али су исто такви и Ниш и Нови Сад", навео jе премиjер и позвао приjатеље из Словениjе да више посећуjу туристичка места у Србиjи, приметиши да jе претходне године и више људи из Србиjе посетило туристичка места у Словениjи. Наводећи да jе Србиjа у фебруару имала значаjно веће приходе од очекиваних, те да ће и фискални резултат на краjу године сигурно бити бољи од очекиваног, Вучић jе рекао да ће значаjан део новца, 10 милиона евра до краjа године и почетка следеће, бити уложен у Дунав.

"Посебно ћемо улагати од Aпатина до Бешке и Смедерева до Kладова у комплетну инфраструктуру, да бисмо могли да учествуjемо у регионалном туризму", рекао jе Вучић.

Oн jе истакао да jе важна регионална сарадња у туризму, како би могли да изађемо на светско тржиште и привучемо више туриста.

Вучић jе, наводећи да Србиjа има наjбољу националну авиокомпаниjу у региону, рекао да jе то jедна од предности коjа се мора користити, те додао да ће и лет за Њуjорк из Београда бити додатни стимуланс за jош више туриста.

"Поносимо се што су у Београд jеднако добродошли и Руси и Kинези и Aмериканци и европски приjатељи и свако од њих може да нађе нешто у нашоj земљи", рекао jе Вучић.

Oн jе додао да jе време и да грађани Србиjе упознаjу своjу земљу, подсетивши да jе за одмор у Србиjи подељено 120.000 ваучера, да су хотелиjери зарадили, уз минимално издвоjен новац државе.

"Помогли смо нашим људма да боље упознаjу своjу земљу", рекао jе Вучцић.

Уз захвалност приjатељима из Словениjе, Вучић jе рекао да очекуjе jош већи броj туриста из те земље, те додао да jе и броj српских туриста у тоj земљи порастао за шест, седам одсто.

"Да нам ви нисте рекли таj податак, jа не бих знао колико наши људи путуjу", приметио jе Вучић нашаливши се.

"Добродошли у Србиjу, Србиjа jе не тако велика, али лепа земља у коjоj можете много да видите, да се осећате сигурно ии безбедно и чини ми се да нигде на свету не можете наићи на тако срдачну добродошлицу и приjатељство", поручио jе Вучић.
https://youtu.be/_HnIUz2aIpU