Вести

ВУЧИЋ: САНИРАЋЕМО СВЕ ШТО ЈЕ УНИШТЕНО У ПОПЛАВАМА

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас у Гучи да ће у најкраћем року бити пружена помоћ поплављенима у том региону, истичући да за државу то није превелики проблем, али да је важно да се то уради на поштен и праведан начин, да је добију они који су стварно оштећени.

Вучић је, у обраћању након обиласка Средње школе ''Драгачево'', рекао да ће они који су остали без кућа, наводећи да је скоро 20 за рушење, и 170 поплављених, у најкраћем року бити пружена помоћ.

''Имамо довољно новца. Ускоро ће Сабор трубача, не смеју последице до тада да се виде'', поручио је он.

Директору „Србијаводе“ Горану Пузовићу рекао је да у будућој одбрани од поплава не узме само у обзир Бијелицу, већ и Враничку реку.

''Молио бих те да помогнете онима који су стварно поплављени, а не онима који желе само да нешто узму од државе'', казао је Вучић.Замолио је да куће које се буду градиле буду квалитетне, а грађане је замолио да од државе траже само оно што је могуће и реално што може да се уради.

Обилазећи школу рекао је да је посебно срећан због успеха ове образовне установе, која је паметним избором профила повећала број ђака.

''Коначно имамо децу која ће да буду заваривачи, бравари... То је одговорно понашање за будућност'', поручио је он.

Вучић је рекао да ће, када прође аутопут кроз Драгачево, бити лакше да се доводе нови инвеститори и фабрике, како би грађани могли да заснивају своју будућност у свом крају не само на фабрици ''Милан Благојевић''.Захвалио се и Војсци Србије на свему што је урађено током поплава и рекао да данас тек почиње посао да се врати све у стање какво је било пре, а то ће трајати пар месеци.

извор: Танјуг/Пинк