Вести

ВУЧИЋ: УЧИНИЛИ СМО СРБИЈУ СНАЖНИЈОМ НЕГО ИКАД

''За непуних седам година наше власти, а наследили смо много горе стање него сви пре нас, нисмо изгубили ништа, наш народ у региону јединственији је него икада, Србија је снажнија економски него икада, политички угледнија него икада и ништа од виталних националних интереса за све то време нисмо жртвовали, рекао је председник СНС Александар Вучић.

Обраћајући се члановима Главног одбора странке, Вучић је истакао да је Србија за то време постала снажнија него икада.

''А после осам година "њихове власти", имали смо независну Црну Гору, независност Косова и 600.000 људи је остало без посла. У томе је разлика између нас и њих. Сагледајте ширу слику, немојте да гледате да ли је гужва у превозу", рекао је Вучић.

Он је рекао и да неће да одустане од политике којом Србију извлаче из кризе. Србија, каже, има раст, спушта јавни дуг, смањује незапосленост из године у годину. Вучић каже да ћемо ове године имати раст 3,7 или 3,8 одсто а било је планирано 3,5.

"Следеће године се надам да ћемо имати 4,5 или 4,6 одсто. Када говорим о том расту, треба објаснити да је БДП укупна вредност свега што створимо на годишњем нивоу. Ако сваке године створимо 4,5 одсто више, то значи за толико више можете да се задужите, а да се не задужите, да повећате плате и пензије, а да то не осетите", рекао је он.

Политичке противнике, припаднике бивше власти, који се пореде са актуелном и кажу да је СНС лош, Вучић наводи да је у њихово време раст био минус 3,1 одсто, а да им је "шампионски раст" био 1,4 одсто у периоду од 2008-2012, при чему су изведене приватизације целе привреде.

"Хајде данас, кад тога нема, покажите да можете да растете, а ми показујемо да можемо, да можемо да држимо јавне финансије под контролом, јавни дуг и сви знају да земља иде напред", рекао је Вучић. Каже, сви кукају да је гужва у целој земљи.

"А што је тако? Па, имамо мање становника него што смо имали, а не више. Па гужва је зато што се боље живи, имамо по 30, 50, 70 хиљада више нових аутомобила. Само то нико неће да призна. Неко треба да се не плаши да народу саопшти истину", каже Вучић.

Како је навео, на СНС је посебно поносан због тога што је, без озбира на све грешке и муке, неупоредива њена озбиљност и одговорност у односу на све друге. Подсећа кроз шта је све морало да се прође, почев од Милошевићеве власти, ратове, инфлације, па затим 7 година досовске власти - од убиства премијера, одласка Црне Горе из државне заједнице... Примећује да тај референдум о Црној Гори да је СНС био на власти никад не би прошао, а то се, каже, десило јер су они који су били на власти били неодговорни.

Онда је навео проглашење независности Косова 2008. године, када је тадашња власт мислила "добро је, завршили смо с Косовом, сад ће странци да дају паре да живимо боље".

"Више позива и разговора са НАТО, народом на КиМ сам ја имао у једном дану кад су упадали са дугим цевима на север КиМ, него они за осам година", приметио је Вучић и додао да људи на КиМ нису за њих због тога што имају некакве привилегије.

Указао је да је на челу противничких странака, њихових одбора на КиМ, осуђени силоватељ који је силовао српске девојчице у Грачаници, осуђен на шест година а после три године пуштен на слободу и такви држе придике о патриотизму, за њих је председник Тачи а не Вучић.

''За људе на КиМ председник је председник Србије без обзира на његово име. И по томе се разликујемо. И сваки пут су људи на Ким знали шта радимо, да цедимо суву дреновину, да извучемо нешто за земљу и за њих на КиМ", рекао је он.

Снага СНС није у одбору и председнику, већ у народу

Председник СНС Александар Вучић истакао је данас да је СНС неупоредиво најбоља странка у поређењу са другим странкама у Србији, а да њена снага није у главном и извршном одбору или председнику, већ у народу.

"Нису, на крају, људи луди зашто гласају за нас, зато што наш народ разуме шта радимо и супротстављају се тиранији на улицама", рекао је Вучић на седници ГО. Каже да у странку жели да доведе људе који се боре, нове и младе људе, који ће подмладити странку и поручио да се не љуте они који су се уморили.

Опозицији је поручио да му не могу ништа, јер, истиче, резултати владајуће странке говоре више, а ти резултати су, указао је председник, боља економска ситуација и петоструко снажнија војска и полиција и најавио да ће ове године њихови припадници имати повећање плата. Подсећа, Србија је имала један авион који је "некада могао, а некада није могао да полети", а да данас има 14 авиона и најавио да ће до краја године добити 19 хеликоптера.

"Све Лазаре и Милоше, сва оклопна возила која имамо данас нису постојала. Они су уништавали стреле за 934 долара које су добијали од Американаца", рекао је Вучић. Истакао је и да српска полиција данас има много бољу опрему и оружје, и упитао да ли је неко признао да је полиција данас опремљенија и да добро ради посао, као и да ли је неко приметио да није било шест месеци мафијашког убиства у Србији. Каже да је од стране опозиције стално на удару критика и да га оптужују за бесмислене ствари, чак и данас су питали где су били ватрогасци да спасу мајку и дете, док се није утврдило да је мајка убила дете и себе.

"Они мени не могу ништа, постоје људи који се плаше и који се не плаше. Они то не могу да разумеју. Нападају ми породицу сваки дан. Нису нормални колика је њихова мржња и не разумеју када је неко нормалан и поштен", рекао је Вучић.

Вучић предложио увођење нових људи,али и смене

Председник Србије Александар Вучић је данас на седници Главног одбора СНС предложио да се у наредном периоду спроведу персоналне промене у странци и уведу нови и млади људи, који ће моћи још више да се боре за своја места и за Србију. Људе који, како је рекао, имају страст, жељу, енергију и ентузијазам да покажу колико воле своју земљу, град и село и колико су у стању да се боре за Србију.

"Говорићемо на предстојећој седници проширеног Извршног одбора и проширеног градског одобра Београд и желим да вам кажем да ће свакако бити промена и у локалним самоуправама и на нашим локалним листама за предстојеће изборе, као што ће бити промена и на листама за републички парламент. То је мој предлог, да изађемо и са великим бројем нових и млађих људи".

Вучић каже да је то његов предлог који могу да одбију у странци, али да треба увести нове људе, који, истиче, имају страст, жељу, енергију и енетузијазам, да покажу колико воле своју земљу, град и село и колико су у стању да се боре за Србију.

"Многима се то неће свидети, али нажалост, говориће се и о некима од вас у народном периоду на скупштини или конгресу странке. Неки ће добровољно да оду са својих функција, а неки неће добровољно".

Вучић је истакао да је природно да долази до промена и да се ослобађа простор за неке друге људе. Честитао је члановима СНС из Шапца на убељивој победи у Мајуру, пошто су добили за 15 кандидата против Савеза за Србију са 15-0. Како је рекао, људи из СНС добили су у Мајуру као опозиција шест пута више гласова и то упроскос тешким условима имали су 1.800 гласова према мање од 300 гласова.

"Тамо где смо опозиција, људи су показали већу енергију, жељу и посвећеност у раду, него у огромном делу Србије где су на власти и где мисле да ће све на изборима да реши Вучић", казао је он.

Ја због народа идем по Србији, не стављајте ми ограде

Председник СНС Александар Вучић поручио је данас функционарима да више разговарају са људима и да не жели више да на скуповима у оквиру своје кампање Будућност Србије види ограде између њега и народа.

"Или, оставите ограду па сви иза ограде, а не 'валентино, па шанел ташница' у првом реду, за функционере, а народ - иза ограде. Нећу то да видим, хоћу народ да видим који гласа за нас", рекао је Вучић на Главном одбору СНС.

Не жели, каже, више ни да склањају неког ако дође да критикује или га чак гађа јајима и парадајзом. Како је казао, питаће такве за шта им је крив и предочити шта је до сада урадио за њихове општине и места и шта немерава тек да уради.

"Али, нећу да видим да је народ склоњен, због тог народа смо ту дошли", поручио је Вучић. Тим пре што је, како је истакао, ова власт урадила пет пута више него неко други, од аутопутева, фабрка, пруга и свему другом, на пример, отварању музеја, па чак и у спорту због велике подршке од стране државе.

"Да ли има округа да нисам неку фабрику отворио, можда један или два и то ћу ускоро, а у неким општинама и по шест или седам фабрика сам отворио. Неки нису толико ни за 20 година. Рекли смо када смо отварали Меиту у Обреновцу да ће бити запослено 1.500 људи, па су ме напали како лажемо пошто у уговору пише 750, иако смо им објаснили да је то само прва фаза. А биће укупно запослено 3.000 људи".

Вучић је додао да жели да чује као председник Србије српске домаћине шта мисле и да их позове да помогну у вођењу земље.

Избори у марту, априлу, браните политику, подметните своја леђа

Председник Србије и СНС Александар Вучић рекао је данас да ће избори бити одржани у марту, априлу, да ће бити најтежи до сада, а од страначких колега затражио је да иду пред људе, да им говоре истину, да се баве својим послом, а не међусобним ратовима.

"Брза кампања, најтежи избори, притисци споља ће бити велики, јер неки неће желети да Србија буде самостална и да суверено доноси своје одлуке. Неки су гладни пара, мало је 500 милиона евра колико су неки стрпали у џеп, тражиће још новца, виде да сада има новца у каси... Моја молба за вас је проста: разговарајте с људима, немојте да вам буде то тешко, говорите истину, немојте да обмањујете и говорите да смо урадили нешто што нисмо, говорите истину и борите се и када је реч о Косову, Црној Гори...

А истина је, каже, да нису његови политички противници довели у Србију Си Ђинпинга, нити су разговарали са Путином, као што он јесте.

"И моји први разговори су изгледали као њихови, а кад смо вратили паре које дугујемо онда смо почели да разговарамо на равноправан, пријатељски начин, да тражимо нешто, а не само о дуговима да причамо", каже он.

"Идите пред народ, говорите истину, немојте да се свађате између себе, јер више енергије сте потрошили на међусобне сплетке и свађе, него да одговорите политичким противницима", поручује председник. Каже и да је СНС демократска странка, у којој може све да се каже.

"Дођите на главни одобор и реците све у лице, а не да водите ратове између себе. Не могу више то да слушам. Позабавите се мало политичким противницима, одговоите им нешто. Колико вас је овде - 600? Да ли је неко од вас 600 одговорио на то што су за мане рекли да сам Хитлер и да ћу бити обешен? Да ли је неко реаговао? Није! Нисам тражио, и не треба, знам да се одбраним од таквих. Неће мене да веша нико од њих, јер се слабића никад нисам плашио. Али њима ништа не сме да фали", рекао је оштро Вучић.

Хајде, браните Србију, своју политику, подметните некад своја леђа, а не само Вучић и још тројица њих, поручио им је.

"Дурите се колико год хоћете, али тако је. Колико сам ти пута, Бабићу, рекао што идеш у елитна летовалишта на Хвару, Брионима... Шта радиш на Брионима? Има друг кућу - нађи друга у Сопоту, а не на Брионима, јер наш народ нема другове на Брионима. И није проблем да си једном отишао, али што сваке године три пута?", рекао му је Вучић.

На Бабићеву опаску да је био два пута, Вучић је одговорио:

"Није три, него два пута - опет сам претерао. А, кад су те неправедно нападали, лагали да си возио онај аутомобил, ко те бранио? Само ја и још неколицина. И није Бабић возио, имамо снимке. Лагали су, као и обично", рекао је он.

Члановима странке је такође рекао да се посвете послу, јер је, каже, остало много да се заврши.

"Ти резултати су историјски, јер радимо на смањењу незапослености, јавног дуга, повећању плата и пензија, изградњи инфраструктуре, снажењу војске и полиције, јачању националне позиције Срба и позиције Србије као државе", рекао је Вучић.

Каже да је видео да су неки од њих дошли на седницу ГО са блинкерима, и указао да ту дозволу имају тројица у земљи, а не њих 30.

"Ја нисам дошао користећи блинкере, а ваљда сам први који има право на то, јер сам бринуо о народу и нисам жело да народ каже да су напредњаци бахати. Станите у народне ципеле, народ уме да цени рад и труд, покажите рад и труд и жељу да се боримо још више за њих, још снажније и јаче него икада", рекао је Вучић.

Рекао је да је био срећан када је чуо за резултате странке на јучерашњим изборима у Мајуру, и указао да је вредело што су се трудили да добију шест пута више гласова од политичких противника.

"То треба да радите сваки дан, не само пред неке изоборе", поручио је Вучић члановима странке.

Захвалио је представницима Српске листе на КиМ, који, каже, за своје противнике имају и Тачија, Харадинаја и целу међународну заједницу.

"Једино што им причају је да се одрекну Србије и Вучића и ако то учине имаће све. Видите како се држе наши момци и девојке, никада на то нису пристали. Показали су своју снагу и у томе је снага Српске листе", рекао је Вучић.

Најавио је да он лично има намеру да обиђе у наредном периоду све београдске одборе странке, а затим и све окружне одборе СНС. Замолио је страначке колеге да се припреме током лета, јер у наредних 21 дан жели да обиђе све београдске општинске одборе. Додао је да то нема везе са кампањом "Будућност Србије".

"Не зато што не желим да обилазим општинске одборе широм Србије, већ зато што нећу имати довољно времена. То ћемо углавном викендом да организујемо, да доведемо људе, да разговарамо на проширеним окружним одборима", рекао је Вучић. Такође, навео је да је у оквиру странке направљена "мини академија", са 450 младих људи, са енергијом.

"Хоћу да их гурате, немојте да их заустављате и да их гурате под тепих. Немојте да не дамо никоме да уђе у странку, док ми не испробамо све функције", рекао је Вучић. Ти млади људи, како је додао, могу и желе да покажу енергију, борбеност и посвећеност.

О власти одлучује народ ,а не Обрадовић или Палмер

Председник Србије и СНС Александар Вучић каже да амбасадори никога неће довести на неку функцију, већ да то може само народ.

"Онима који мисле да ће на неку функцију доћи или да ће их на некој функцији сачувати ако су много добри са неким амбасадором. Ниједан амбасадор вас неће довести ни на једну функцију, они раде само у интересу својих земаља. Довешће вас само народ", рекао је Вучић на ГО СНС.

Подсетио је на случај испред Скупштине града и навео да је поносан на жене из СНС, које су се храбро супротставиле батинашима и криминалцима, од Бошка Обрадовића до Марка Бастаћа.

"Бошко дође као Баџа, из Попаја, али не сме КиМ да помене пред Метјуом Палмером. Он је са Палмером причао како ће да сруши Вучића, а не о Космету", рекао је Вучић. Поручио је да о његовој власти одлучује народ, а не Обрадовић или Палмер.

Опозицији: Не плашим се,Страначким колегама:ŠШто ћутите?

Председник СНС Александар Вучић истакао је данас да неће одустати од политике која Србију извлачи из кризе, опозицији поручио да је се неплаши, а страначким колегама да не ћуте пред агресивном кампањом опозиције и њеним лажима. Дошло је, констатује, неко време када су се сви повукли, сем људи из Српске листе, Марка и још неколико људи из врха странке.

"Као да смо ми урадили нешто лоше, као да смо ми донели независност Косова, а не они који нас критикују, као да смо ми на неки начин томе допринели, чега сте се уплашили, кога?", запитао је Вучић и упитао да ли Обрадовића, Ђиласа...

"Не дају да се уђе у парламент, то није било ни у Хитлерово време", рекао је Вучић, али је упитао да ли треба истину бацити под ноге, јер сте се уплашили, или треба ћутати и не одговарати.

"Је л' се неко јавио пошто су синоћ говорили 'Вучић је Хитлер, фашиста, висиће на Теразијама'? Је л' неко од вас реаговао?", запитао је Вучић страначке колеге, наводећи да му то није потребно због сујете, већ зато што је то постало нормално да га тако називају.

"Је л' имам гасне коморе, је л' смо убили некога, или нама уништавају страначке просторије сваки дан?", напоменуо је Вуичић и поручио да се треба борити. Истакао је да политички противници прете дугим цевима, а онда кажу да ће други да користе дуге цеви, "туђу децу би да шаљу".

"Онда кажу 'добићете грдне батине, хулиган, батинаш, фашиста, зликовац'. Ја нећу да се тучем. Хоћу да добијем те грдне батне већ једном, од вас јунаци једни, да их видим, да их осетим већ једном. Немојте више да претите сваки дан", поручио је Вучић.

Он каже да су и то у стању да лажу, и запитао је ли хулиган зато што је рекао "хајде, урадите то већ једанпут" и што неће да бежи од њих.

Вучић је закључио да неће да одустане од политике коју води, јер зна да је једина могућа и најисправнија, једина за коју види да Србију извлачи из кризе.

Формираћемо Фондацију "Брана Црнчевић"

Председник странке СНС Александар Вучић замолио је данас чланове странке да изгласају оснивање Фондације "Брана Црнчевић", која ће организовати семинаре, подучавати, издавати брошуре, бавити се публицистиком и правити научна издања.

"Желимо да од фондације "Бране Црнчевић" направимо нашу фондацију Конрад Аденауер", рекао је Вучић на седници ГО СНС. Каже да у тај пројекат полаже огромне наде, те да је то једна од ствари којој би желео да се посвети у будућности, ако, каже, породица Бране Црнчевића не буде имала ништа против.

"Волео бих да нашу децу нешто научим, мислим да понешто и могу да урадимо по том питању. Имамо и простор за предавања, није простор екслузиван, али довољан да људи чују и виде", рекао је Вучић и додао да новца на рачуну за то има. Како каже, највећа странка, не само у Србији, већ и у региону, мора да шири идеје мира, стабилности и привржености своме народу.

извор: Танјуг/Пинк