Вести

ВУЧИЋ УРУЧИО ОРДЕН КАРАЂОРЂЕВЕ ЗВЕЗДЕ ПРВОГ СТЕПЕНА СТЕФАНУ МИЛЕНКОВИЋУ

Председник Републике Србије Александар Вучић уручио је Орден Карађорђеве звезде првог степена виолинисти и музичком педагогу Стефану Миленковићу.
Миленковић је одликован поводом Дана државности Србије за нарочите заслуге у представљању Србије и постигнуте резултате у области класичне музике.
"Данас је за мене посебна част што могу физички да уручим орден Карађорђеве звезде Стефану Миленковићу", рекао је Вучић и додао да је посебно поносан због рада Комисије која је донела одлуку да Стефан Миленковић буде носилац овог ордена.
"Нисам неко ко се разуме у музику, још мање у музичку педагогију. Али је Стефан својом изузетном каријером, ванредним талентом, али и одговорном посвећеношћу урадио много за Србију, толико много што ми обични људи не би могли за хиљаду година“, рекао је Вучић.
Вучић је констатовао да је Миленковић заслужио овај орден.
"Повратком у Србију показао је и да они који су најуспешнији, највећи, чије име са поносом изговарају и с друге стране Атлантика, умеју да воле своју Србију", констатовао је Вучић.
Вучић је рекао да је, када је први пут чуо вест о његовом повратку, с неверицом примио ту вест, а када је упознао Миленковића и са њим причао посебно обрадовао.
"Ретке су такве енергије, способност, тако талентовани људи са здравом амбицијом. Стефан је нека врста доброг ветра који долази у Србију. Он је човек који је наговестио значајне промене за нашу земљу, враћање њеног угледа“, указао је Вучић.