Министар омладине и спорта Вања Удовичић у посети општини Жабаљ

Министар спорта и омладине у Влади Републике Србије Вања Удовичић посетио је спортисте у општини Жабаљ. Удовичић је посету започео на терену ФК „Бачка 1923“ у Ђурђеву, кад је разговарао са председником клуба и младим фудбалерима. Након тога се упутио у жабаљску спортску халу, где су га дочекала деца из жабаљске основне и средње школе, као и млади кошаркаши КК ”Дифенс” из Жабља и рукометаши РК ”Хајдук” из Чуруга, са којима је и накратко заиграо на терену.
”Хвала председнику Општине Божићу јер је показао да и те како у први план ставља омладинску политику и развој спорта, и што из године у годину опредељује све већи буџет за развој спорта. Данас смо младим спортистима из општине Жабаљ донирали два гола, две кошаркашке табле са обручима, мрежу за одбојку и 40 лопти, све то за развој школског спорта. Настојаћемо да и у наредном периоду наставимо са овим трендом, и помогнемо младим, како би у неком будућем периоду добили врхунске професионалне спортисте,” рекао је министар Вања Удовичић.Председник Општине Жабаљ Чедомир Божић најпре се захвалио министру Удовичићу на данашњој посети општини Жабаљ. ”Општина на годишњем нивоу издваја преко 15 милиона динара за развој спорта, за спортске клубове, за школски спорт и организацију манифестација. Трудимо се да улажемо што више, како би се што више деце бавило спортом, како бисмо сутра имали врхунске спортисте који би постизали исте такве резултате. Локална самоуправа континуирано ради на решавању и побољшању инфраструктурних услова, пре свега на изградњи нових спортских објеката и реконструкцији постојећих. Остало нам је још да завршимо реконструкцију хале у Чуругу, како бисмо онда имали затворене спортске дворане у општини. Истакао бих борилачке спортове и клуб на који смо највише поносни, Веслачки клуб „Чуруг“, чији чланови остварују врхунске резултате, како на републичким такмичењима, тако и на светском нивоу,” нагласио је Божић.
Након обиласка министар Вања Удовичић и председник Општине Чедомир Божић разговарали су о предстојећим плановима и пројектима у области спорта, а који ће да се реализују на територији општине Жабаљ, који ће у многоме доринети одговорном понашању у области спорта на овој територији.